Friday, January 28, 2011

ChEcK LiSt!

Ok, setelah banyak membuang masa, walaupun sedar-sesedarnya bahawa masa itu emas, aku mulalah nak rasa bersalah kerana membuang masa tok perkara yang kebanyakannya tak berfaedah langsung. Sebenarnya banyak benda & kerja & tanggungjawab yang perlu aku laksanakan, tapi aku terlalu asyik untuk menangguhkannya. 

Selepas kesedaran pada hari ini baru timbul bahawa sem ni adalah sem last bagi aku dan hati meronta-ronta berkata “sufi!tolong ingat semua janji-janji manismu diawal tahun dan diawal sem!”, aku pun nak wat ‘check-list’ kepada semua tugasan, & tanggungjawab & janji & azam aku untuk sem ni:

1:  tolong sangat jangan buang masa dengan perkara yang tak akan mendatangkan faedah langsung untuk masa depan!

2: jangan sesekali tangguh kerja, walau kerja apa sekalipun termasuklah membasuh baju..

3: sentiasa update kan diri dengan isu-isu semasa

4: owh, jimatkan duit anda cz this is ur final sem sebagai seorang pelajar, pas ni  tak de lagi dah income masuk, income kene cari sendiri, so cari keje secepat mungkin

5: target dapatkan 4flat sem ni, so sentiasa rajin berjumpa dengan lecturer dan jangan sesekali buat asgmen last minutes! 

6: banyakkan mencari ‘net-working’ dikalangan kawan-kawan supaya senang nak dapat ‘lubang’ tok dapatkan kerja

7: jalani ape jua aktiviti yang mampu buat sebagai seorang student final sem! (supaya tak menyesal pas bis study)

8: perbaiki diri dari segi rohani, sembahyang lima waktu jangan tinggal, amalkan solat dhuha!

ok, for the latest things that suppose me to do it starting today:



 1- pikirkan hadiah pe yang menarik tok diberikan kepada wa sempena perkahwinannya

 2-format laptop n install anti virus yang baru

 3-siapkan at least intro for asgmen sebelum cuti raya cina

 4-packing barang-barang yang memang nak bawak balik ke rumah terus (cz dah last sem, banyak wo barang)

emmm...haraplah sangat aku penuhi semua yang aku catatkan ni...;)
yoyo!poyo!




0 comments: