Saturday, February 12, 2011

Cuti datang lagi!



Baru je msuk minggu ke dua final sem, dah cuti raye cina n mid sem lak (2hb – 11hb februari)...dan cuti kali ni merupakan cuti yg terlalu ‘pack’ tok daku..hohoho..npe??why???lets check it:

1.     2hb- 3hb feb: sampai di Melaka, x lepas nak lik Gersek, Muar cz banjir! Nasib bek makcik2 ku ade di Melaka n kebetulan de event, my cousin bertunang pada 3hb..so daku teramatlah bz membantu ape yg patot selame 3hari di Melaka untuk majlis tersebut...& hari last (3hb) aku di Melaka, aku dipaksa tok buat scalling kat klinik mak cik ku!hasilnya, gigiku bersih(hehe) dan 4 tampalan telah dilakukan terhadap gigiku!
of course la kan, yg tengah tu bakal pengantinnye, sepupuku yg telah pun selamat bertunang pd 3hb februari, dan bakal bernikah pada akhir bulan lima tahun ni....bila lak turn daku??tettttttt...;p


2.    3hb-8hb feb: petang 3hb gerak blik ke Kluang since rumahku masih dalam keadaan banjir dan ianya semakin teruk..banjir di rumahku dilaporkan parat dada! Dan rumahku adalah gak termasuk dlm berita tv3...sedih, risau, bercampur aduk...pe yg penting ibu dan adik2 selamat...smpai je Kluang, (rumah busu), x sempat rehat, mlm tu kak sedara aku a.k.a kak noi, ajak pi lepak ngn sepupu2 die smpai la lewat mlm..seronok gak r, mereka smua gila2 blaka...2ari selepas tu lak, aku ikot kak noi aku p beraye lak umah bos die..dpt la ‘ang paw’..dan disitu lah aku berjumpa ngn mamat sorg ni yg mane kakak aku ni memang lame nak padok2 kn kami berdua..aku knalkan sebagai si H..adeh..malu le time tu..pas beraye siap p mkn n karok g...haish..xleh bla, terjumpa plak mamat yg aku memang berdoa x nak jumpa langsung!si S..spoil tol, jumpe dikala aku bersama ngn si H, tgok aku mcm nak telan, n kol aku smpai aku terpaksa menebalkan muka memperkenalkan si H tu my bf!x tau la pe si H tu pikirkan...hohoho..yg pengting aku terlepas dri si S yg agak x betol skit nak ngurat aku..adeh...
salah satu rumah di kampung daku yg menjadi bangsa banjir..bukan sebab hujan, tapi air dari segamat dilaporkan turun ke sungai gersek...rumahku, x dan nak amek pic..ni pun ehsan member...
since my phone x secanggih mne, so pic pun x le lawa mne..yg tgah bersemangat smbil pegang mic tu le kak sdara aku..she so good in singging..yg kabur pkai baju hitam tu si H..pemalu la katenye....emmm..;p

kebetulan, cuti ni dapat gak aku tgk org jamming...[motif sebenar nak post pic mamat bju merah ni..sgt la encem..hohoho..]

dari kiri- kak noi aku, busu din, busu yah..aku tumpang umh dyeorg la sepanjang umah ku kne banjir...mse ni khusyuk tgk owg nga jamming...


3.    9hb-11hb feb: banjir dilaporkan surut dan aku pun pulang untuk membersihkan rumahku yg mane kebetulan ibu dan adik ku yg bongsu demam n semput!sedih, risau, tp itulah ujian namenye..3ari aku membersihkan rumah yg bak org nak masuk pindah, tp lg teruk dari tu..11hb ptang aku gerak smula ke Kluang cz tket tok lik Kedah aku beli dr kluang..mlm tu skali lg jumpa ngn si H, yg tuntut aku blanja ro ti canai!emm..sepanjang aku cuti, 3kali gak r aku kluar jumpa ngn die...jodoh ke??ntahlah...kebetulan je kot...
ni la keadaan rumah ku selepas banjir..brg yg penting je ibu n adikku selamatkan spt tv, mesin basuh, peti sejuk, bju...
sangat truk dan baunye pun....adoyai.....
pinggan mangkuk, brang2 daput yg paling teruk terjejas kne banjir..letih kot nak basuh smua ni....byk lg pic, tp x sanggup nak post dlm ni..hope de hikmah disebalik smua ni..


4.    12hb feb: sepatotnye cuti dah habis, tp disebabkan aku x de klas ari ahad, tu yg blik lewat skit...dan malamnye aku pun pulanglah ke Sintok tercinta, (sangatlah kan??) dan aku tiba dengan selamatnye pada pkul 8.30a.m pada 13hb feb... 

begitulah ceritera daku sepanjang cuti kali ni..aku x rase rehat pun, aku rase cuti kali ni sekejap sgt..asgmen pun x dan x nak siapkan..so, mse smakin pantas, dan aku perlulah bertindak pantas dan cekap dalm menguruskan mse2 daku tok final sem ni...go sufi go!

0 comments: