Friday, January 27, 2012

REALITI?

Once upon a time, .........


DAKU: susahnye nak dapat kerja sekarang ni...sampai nak nanges jela fikirkan pasal kerja ni...


BELIAU: memang susah, lebih2 lg kita ni fresh graduate...


DAKU: lau kaya, nak je sambung belajar lagi, tak payah kerja, belajar je..


BELIAU:  kerja tu banyak, tp semua tak mau terima..katenye overqualified...tension!lepas ni mintak kerja gune spm jela..degree simpan dlm almari...


DAKU: tu la, bila mintak kerani je, overqualified..bila mintak yg up sikit, pengalaman tak ade lak..tension pai tahap nak je cari sugar dady, tak payah pk pasal kerja..


BELIAU: camne nak cari pengalaman..lau tak nak amek kita kerja...


DAKU: aduhai..pe yg kita dengar & cerita pasal penganggur dulu jadi pada kita pula kan??si......dah tunang, awk tau??


BELIAU: tau..tengok kat fb..kamu bila plak??


DAKU: nak kawen pun sekarang ni susah..lagi la lau ade anak nanti, pampers, susu, mase tu nanti baru tau langit tu tinggi ke rendah...so stabilkan diri dulu..lau dapat boyfriend tan sri or anak sultan berani la nak tunang ke kawen ke..hahaha..


BELIAU: hahaha...betul2..bukan senang kan...saya pun nak la cari anak menteri ke, tak pun jutawan..haha..tak pun cari datin2 yg janda...hahaha..


DAKU: haha,,bagus2...memnaglah duit bukan segalanye, tapi segalanye memerlukan duit..bukan pe, untuk mase depan anak2 jugak...hahahaha...


BELIAU: betul, sekarang ni cinta letak no 2 @ 3..yang penting masa depan anak2..




Ate, lu fikirlah sendiri...(^___^)y

0 comments: